Ziekenvervoer

De regels en voorwaarden voor het Zittend Ziekenvervoer zijn sinds 2004 aangescherpt en vergoeding van de vervoerskosten is in principe alleen van toepassing voor personen die vallen onder de volgende categorieŽn :

* nierdialysepatienten
* personen die een chemokuur of bestralingen ondergaan
* rolstoelgebonden personen
* personen die visueel gehandicapt zijn
* personen die door hun (chronische) aandoening of ziekte langdurig zijn aangewezen op vervoer naar een medische instelling 

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, hebt u een geneeskundige verklaring nodig van uw behandelend arts, waarmee u bij uw zorgverzekeraar een vervoers-machtiging kunt aanvragen. Met deze machtiging kunt u bij ons uw ritten (taxi of rolstoelbus) naar de medische instelling boeken.

Doordat wij zijn aangesloten bij de DVG, een samenwerkingsverband van taxibedrijven, mogen wij personen vervoeren die zijn verzekerd bij o.a. Univť, Trias, IZA, ZRA, CZ Groep, Ohra, Delta Lloyd en de Friesland.

Bel gerust als u vragen heeft of informatie wilt: 0515 - 232 222


Rolstoelvervoer.
Ook wanneer u bent aangewezen op rolstoelvervoer, kunt u uitstekend bij ons bedrijf terecht. Hiervoor beschikken wij o.a. over

Volkswagen Crafter en Caddy
Mercedes Viano
(extra verlengd model, geblindeerde ramen)

De Mercedes Viano en de Volkswagen Caddy bieden plaats aan 1 rolstoelgebonden passagier, met daarnaast nog 4 gewone zitplaatsen. Deze voertuigen beschikken over een zgn. oprijplaat, waarover de rolstoel in en uit het voertuig gereden kan worden.
1 Caddy rijdt inmiddels op het milieuvriendelijke GroenGas.

De Volkswagens Crafter bieden de mogelijkheid voor het veilig vastzetten van diverse modellen  rolstoelen (max. 6). Deze voertuigen beschikken over een rolstoellift (met afstandsbediening) aan de achterzijde, waarmee de rolstoel in en uit het voertuig getild kan worden.
Deze rolstoelbussen zijn ook geschikt voor het vervoer van scootmobielen.

Onze chauffeurs zijn gediplomeerd en goed bekend met het veilig vastzetten en vervoeren van rolstoelgebonden passagiers.